+380999777443 ms.tally@gmail.com

Інгредієнти

Кукурудзяне борошно Ms.Tally – 180 г
Рисове борошно Ms.Tally – 250 г
Цукор – 120 г
Яйце – 2 шт.
Олія – 3 ст. л.
Молоко – 250 мл
Розпушувач – 1 ч. л.
Журавлина в’ялена – 50 г
Глазур – 1 пачка

Журавлину промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко, збиваємо знову. Відкладаємо 1 ст. л. рисового борошна для журавлини. До яєчної суміші поступово висипаємо обидва види борошна і розпушувач. Перемішуємо. Журавлину обвалюємо в борошні, щоб вона не опустилася на дно кексу. У тісто додаємо масло і журавлину, перемішуємо. Тісто викладаємо у форму для запікання. При необхідності форму змащуємо маслом. Розігріваємо духовку до 180 ° C. Випікаємо кекс 40 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Вона повинна виходити сухою. Кекс охолоджуємо в формі 10-15 хвилин, потім дістаємо з форми і повністю охолоджуємо на решітці. Остиглий кекс покриваємо, при бажанні, глазур’ю.

Смачного!