+380999777443 ms.tally@gmail.com

Інгредієнти

Борошно з червоної сочевиці Ms.Tally – 180 г

Борошно рисове Ms.Tally – 270 г

Вода – 150 мл

Топлене масло – 1 ст. л.

Цибуля – 1 шт.

Солодкий перець – 1 шт.

Зелений горошок – 100 г

Мелений перець чилі – за смаком

Каррі порошок – за смаком

Сіль – за смаком

Куркума – за смаком

Мелений коріандр – за смаком

Картопля – 400 г

Кеш’ю – 50 г

Готуємо начинку. Для цього перець солодкий і цибулю тонко ріжемо і злегка обсмажуємо. Потім змішуємо з очищеною картоплею (попередньо відвареною в мундирі), нарізаною дрібними кубиками, і додаємо горошок, горішки, спеції та сіль. Для тіста в борошно кладемо сіль і вливаємо розтоплене масло. Розтираємо до утворення дрібних жирних крихт. Потім поступово вливаємо теплу воду і вимішуємо тісто. Накриваємо готове тісто серветкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Поділяємо тісто на 12 однакових кульок і розкатуємо. Тепер беремо одне півколо тіста, кладемо його на долоню лівої руки, а пальцями правої руки защипуємо його по розрізаній діагоналі внахлест, щоб у вас в руках утворився кульочок, але не було грубого шва. В отриманий кульочок кладемо начинку і защипуємо вільний край. Повинен вийти пиріжок з чіткими гострими кутами. Смажимо Самоси в великій кількості киплячої олії до золотистої скоринки.